DE BROHOLMER
Lijst met albums
Diesel

Diesel ( Aesir’s Dagmar) is geboren op 16-08-2014 in Roskilde, Denemarken. Haar moeder heet Elmedal’s Sigyn en haar vader komt ook uit Denemarken, Ellebaekgardens Vidar. In het nest zaten 5 pups waarvan 1 reu, allen zijn ze in Denemarken gebleven behalve Diesel.

Op 21-10-2014 hebben we Diesel opgehaald. Diesel is een sensitieve pup die een uitstekend gehoor en goed zicht heeft. Ze leeft met een soortgenoot Dibbus, Jack Russel  van 16 jaar in ons gezin. We zijn dol op haar. Dibbus is (nog) de baas maar geen goed speelmaatje voor Diesel. Elke dag trainen we samen om uit eindelijk een stabiele, gehoorzame en sterke Broholmer teef te krijgen. Diesel heeft witte kniekousen ( voor) en witte sokjes (achter), een witte bef en een wit puntje aan haar staart. Op  dit moment is Diesel 5 maanden oud en weegt 30 kilo.

Broholmershow Gudme 2014

Een impressie van de jaarlijkse Broholmerclubmatch op landgoed Broholm.

Nieuwjaarswandeling 2014

Hierbij een aantal foto's van de traditionele Broholmer Nieuwjaarswandeling. Met dank aan Hondenfotograaf Maud Velders.

Skagar

Skagar is 1 van de 2 zwarte Broholmers die er in Nederland zijn.

Broholm 17-08-2013

Foto's van de jaarlijkse Broholmershow in Gudme, Denemarken.

Nieuwjaarswandeling 2013

Foto's van de Nieuwjaarswandeling in Ede.

Clubmatch Broholm 2012

Foto's van de Broholmerclubmatch 2012 in Gudme, Denemarken.

Asterix

Ik ben Asterix, geboren op 10-2-2012 in Denemarken. Mijn moeder is Elmedal's Tabasca en mijn vader Tjalfe

Billy

Billy is geboren op 10-2-2012 en we hebben haar opgehaald op de 4de april 2012 in Skibby, Denemarken. Haar moeder is Elmedals Tabasca en haar vader is Tjalfe.

August

Ik ben August, geboren op 10-2-2012 in Denemarken. Mijn moeder is Elmedal's Tabasca en mijn vader Tjalfe.

Menja

Dit is Menja, geboren op 12/06/2011 in Ærøskøbing (DK). De moeder van Menja heet Brosiris Tanne. De vader heet Elmedal's Hugin. Menja woont bij Martin en Herma en hun gezin.

Thor

Dit is Thor, geboren op 12/06/2011 in Ærøskøbing (DK). De moeder van Thor heet Brosiris Tanne. De vader heet Elmedal's Hugin. Vanaf 7 aug. woont Thor bij Richard en Alice en hun andere Broholmer Tyrk.


Dux

Ik ben Amazing Dux en mijn roepnaam is Dux (spreek je uit als Doeks) Dux betekent leider in het Deens. Ik ben geboren op 2 juni 2011 bij Uta Seebaum in Salzhemmendorf in Duitsland. Mijn moeder is Betty en mijn vader is Billing Bob, ik heb ook nog 4 zusje en 3 broertjes die allemaal in Duitsland wonen.
Na een reis van ruim 300 km ben ik op 4 augustus 2011 aangekomen in Aalten waar ik bijna elke dag met mijn baasjes mee mag naar het werk en als dat een dagje niet zo is dan zijn we lekker met zijn allen vrij.
Tevens ben ik ook in de gelukkige en unieke omstandigheid dat op nog geen kilometer van mijn huis, mijn grootste vriendinnen en speelkameraadjes Lykke en Større wonen, zodat ik wel op niveau kan donderjagen.

Igor

Dit is Igor (Fjodor Wspomnienie Darmy). Hij is geboren in Polen, zijn moeder is Arta Wspomnienie Darmy en zijn vader is Broholmer Godset's Vidar uit Nederland.  

Større

Mijn naam is officieel Wspomnienie Darmy Fantasy maar ze noemen me Større, dat betekent dat ik groter ben dan iedereen in het Deens! (dat duurt nog wel even trouwens…..maar m'n poten beloven veel goeds!)Ik ben geboren in Polen, net als Lykke, de andere Broholmer van mijn baasjes Henk en Sabien. Zij en alle 4 meiden zijn superblij met mijn komst…..ik wordt helemaal lek geknuffeld! Lykke vindt spelen met mij helemaal geweldig en doet super voorzichtig met mij…..

Eydis

Elmedals Eydis is geboren op 18 februari 2011 in Holbaek, Denemarken. Wij wilden al een tijdje een tweede Broholmer. Het is een soort verslaving. Als je er één hebt wil je meer. We hebben Eydis in april opgehaald bij de Elmedals. Eydis was als laatste met een broertje overgebleven. Toen we haar in de ochtend meenamen naar Nederland, snuffelde ze even rond in de auto en plofte op haar plaatsje neer. Ze vond het prima. En zo is ze nog steeds. Het leven is leuk en iedereen is een vriend. En Frigga is haar grootste vriendin en grote voorbeeld.

Clubmatch Broholm 2010

Hier ziet u de foto's van de Broholmerclubmatch in Denemarken. Deze clubmatch vind jaarlijks plaats bij kasteel Broholm in Gudme.

Yngva

Hi hi, ik ben Elmedal’s Yngva. Mijn moeder is Asgårdbørn's Rimke en mijn vader is Broholmer Godset's Vidar. Ik woon gezellig bij mijn opa Gunnar en mijn 'tante' Fjørgyn. Zij is niet echt mijn tante maar voor het gemak noem ik haar zo. Mijn tweepoters heten Wendy Las van Bennekom en Sebastiaan Oor. Zij hopen dat ik een mooie Broholmerteef wordt zodat ik de Asgårdbørn kennel weer mooie pups kan geven. Maar het allerbelangrijkste vinden ze dat ik gezond ben en heeeeel lief wordt (ben ik al volgens mij).

Vidar

Ik ben Broholmer Godset's Vidar, roepnaam Vidar, geboren in Børkøp op Jutland, Denemarken op 4 maart 2005. Mijn pappa is Ellebæksgården Fenge en mijn mamma is Sjapmosegårds Svanhild. Samen met mijn broertje Viggo en mijn zusje Edda heb ik de eerste 8 weken bij Hanne Grabow (fokker) gewoond. Daarna hebben ze me ontvoerd naar Nederland en ben ik op Koninginnedag 2005 bij Coen en Arenda in Leimuiden gaan wonen.

Tyrk

Dit is Tyrk, geboren op 27/07/2008 in Tikøb (DK). De moeder van Tyrk heet Narfa. De vader heet Wspomnienie Darmy Axel (roepnaam Claudius). Vanaf 21 sept. woont Tyrk bij Richard en Alice.

 

Scar

Gamle Danere Bølvis, roepnaam Scar, geboren op 21 juli 2000.
Scar is overleden op 27 juli 2009

Saga

Dit is Brosiris Saga. Ze is geboren op 22 augustus in Silkeborg, Denemarken.
Haar moeder is Brosiris Ursa en haar vader is Teiz.
Saga woont nu bij haar nieuwe baasjes Dennis en Helen Smit en hun honden Ivarr en Kira

Nieuwjaarswandeling

Foto's van de Nieuwjaarswandeling 2011 in Ede.

Pelle

Elmedals Pelle, geboren op 3-6-2008.
Fokker: Torben en Merete Elmedal
Eigenaar: Peter en Marianne Hoogwerf.
Pelle is de halfbroer van Knud, de andere Broholmer van Peter en Marianne

Odin

Odin is geboren op 08.09.2006 in Olgod (DK),
Odin`s moeder is Gamle Danere`s Sigrun en de vader is Sarus.
Odin woont nu in Beilen (Dr.) bij Anke en Bert Speelman

Memphis

Elmedals Sille, roepnaam Memphis is geboren op 31 mei 2001.
Memphis woont bij Tamara en Ilhan in Diemen. Memphis is overleden op 25-10-2012.

Lykke

Lykke, officieel Donna van Wspomnienie Darmy.
Lykke is geboren op 16 april 2009 en is 13 juni na een reis van ruim 1200 kilometer bij ons komen wonen. Ze hoort al helemaal bij ons gezin, bestaande uit Henk en Sabien Krabbenborg-Berkelder, onze 4 meiden Jip, Daan, Mees en Cato en onze ruwhaar teckel Merle. Ze is nu 7 maanden en begint al aardig waaks te worden, samen met Merle bewaakt ze ons huis en de omringende 7 ha. grond en bos. Donderjagen met de meiden en onze teckel uit de tent lokken zijn haar favoriete spelletjes. Lykke is deens voor Geluk....wij spreken het uit op zn hollands....Likke....
Iedereen gaat voor haar door de knieen, ze heeft zo'n vriendelijke snoet door de mooie tekening rond haar oogjes, ze is al niet meer weg te denken uit ons gezin!!

Knud

Elmedals Knud geboren in mei 2005.
Fokker: Torben & Merete Elmedal (Danmark)
Eigenaar: Peter & Marianne Hoogwerf, Maasluis, Holland
Kund werd geboren met 1 nagenoeg blind oog. Maakt hem niets uit, hij redt zich prima.

Jerrik

Dit is Alwin aus Folkvangar. Wij noemen hem Jerrik. Hij is gefokt door Elke van Beusekom.
Zijn geboortedatum is 28-04-2009.
De ouders van dit geweldige kereltje zijn Wspomnienie Darmy Ataman (Balder) en Asgardborn Freya.

Ivarr

Ivarr is geboren op 20 juli 2003 in Lime, op Noord-Jutland in Denemarken, bij Lone Wagner.
Ivarr’s moeder is Ellebækgardens Frida en de vader is Valdemar.
Ivarr is overleden op 06-07-2012.

Idun

Officieel heet ik Åsgardsbørn Idun maar ze noemen me Idun of Iduntje. Ik ben geboren op 24 oktober 2005 in Lelystad bij Wendy Las van Bennekom en Bas Oor. Mijn vader is Vidar-Gunnar en mijn moeder is Elmedal’s Sille (Memphis).   Tegenwoordig woon ik samen met haar maatje Morris de Beagle bij Mike, Inge en Dylan in Meppel.

Gunnar

Gunnar-Vidar is geboren op 29 juni 2000 in Ørsted (vlak bij Ebeltoft) in West Jutland bij Bente Helene Madsen. Zijn vader is Muffe 20551 en zijn moeder is Broholmer godset Gorda.
Gunnar woont net als Fjørgyn en Yngva bij Wendy Las van Bennekom en Bas Oor in Lelystad. Gunnar is overleden op 27 januari 2012.

Frigga

Asgardborn Frigga is geboren op 18 mei 2007 in Lelystad. Haar moeder is Fjorgyn en haar vader is Vidar. In het nest zaten twee teefjes. Wij hadden heel veel geluk, want wij kregen er één van. Frigga is een fijne hond met een heel vriendelijk karakter. Ze heeft  het diploma gehoorzame huishond gehaald. Ze vindt het heerlijk om achter een bal aan te rennen en terug te brengen. Ze is superaktief, zeker nu ze sinds april 2011 een ”zus” heeft genaamd Eydis. Samen spelen ze heel veel in de tuin en in het bos.

Fjørgyn

Fjørgyn is geboren op 26 april 2004 in Hårlev op Sjæland, bij Jan Thilker Eriksen.
Haar moeder is Fenja 14049 en haar vader is Bastian X-277.
Fjørgyn woont net als Gunnar en Yngva bij Wendy Las van Bennekom en Bas Oor. Fjørgyn is overleden op 03-10-2013.

Fenge

Ik ben Brosiris Fenge, roepnaam Fenge, geboren in Silkeborg op Jutland, Denemarken op 22 mei 2008.
Mijn pappa is Elmedal's Thor en mijn mamma is Knirke.
Samen met mijn 3 broers en 5 zussen heb ik de eerste 8 weken bij Siri gewoond.
Op 19 juli 2008 kom ik naar Nederland en ga ik bij Coen en Arenda in Leimuiden wonen.
Daar leer ik dan ook Vidar kennen.

Fengal

Ik ben Fengal en ben geboren op 21 februari 2009 in Denemarken.
Mijn moeder is Thora en mijn vader is Vidar uit Nederland.
Ik woon nu bij Joop Jebbink en Marleen van Ark.

Eyra

Åsgardsbørn Eyra, roepnaam Eyra is geboren op 23 oktober 2005

Embla

Åsgardsbørn Embla, roepnaam Embla is geboren op 23 oktober 2005. Helaas is Embla op 22 januari 2011 aangereden door een auto en overleden.

 

Arvid

De officiële naam van Arvid is Gamle Danere’s Tyrk.. Hij is geboren op 21-03-2005 bij Susan Larsen Ravn. De vader van Arvid heet Ellebækgårdens Uller en zijn moeder heet Frigg.

 

Allerlei

Foto's van diverse Broholmers in binnen- en buitenland