DE BROHOLMER
In memoriam

08-12-2013

Op 3 oktober 2013 is Fjørgyn overleden. Haar eigenaren hebben hieronder een mooi stukje geschreven over haar leven:Goodbye Fjørgyn

Boeddha in een hondenlichaam.

Bijna tien jaar geleden kwam je in ons leven. Ik zal nooit die ogen vergeten. Zo wijs! Gedurende de rit van Denemarken naar huis keek je me recht aan. Alsof je wilde zeggen; Zo, dus jij gaat voor mij  zorgen? Die ogen zijn altijd zo indrukwekkend gebleven. Tot op je laatste dag. Fjøgyn hebben we je genoemd. De godin van de aarde. Bekend om haar wijsheid en diplomatie. Er was voor jou geen betere naam denkbaar.
De Boeddha. Dit is hoe we jou kunnen omschrijven. Nooit een moment onvriendelijk. Altijd tolerant, altijd proberen anderen rustig te krijgen. Zoo vreselijk sociaal vaardig. Je kon altjid overal probleemloos mee naar toe. Van dog trails tot seminars waar je als lokhond op het podium stond om te helpen bij het heropvoeden van andere honden. Samen met Gunnar kreeg je zelf prachtige puppen, waardoor jou genen gelukkig zijn doorgegeven. Ik kan niemand bekenken die niet van jou hield. Je was een reclame voor je ras. ‘The rock’ noemde ik je vaak. Sterk en stabiel op alle fronten. Maar zelfs een steen slijt. Helaas gebeurde dit bij jou ook. Na alle jaren waarin we zo veel van je hebben genoten, je ons zo veel hebt gegeven en waarin we zielsveel van je hebben gehouden, kwam het moment om je te laten gaan. Rustig en Waardig! Precies zoals je altijd was. Rust zacht prachtpoppetje, ons mooiste meisje van de wereld. Je laat een enorme leegte achter. Je mag nu naar Gunnar.

 

 


07-07-2012

Op 6 juli 2012 is Ivarr overleden. Hieronder een stukje over zijn leven:

Met 8 weken hebben we Ivarr als puppy opgehaald uit Denemarken. Volgens de fokker was je een lieve en relaxte pup. En ze had gelijk, je bent altijd een heerlijk relaxte en makkelijke hond geweest. Je kon met alle honden overweg en was geen ruziezoeker maar als het erop aan kwam stond je er wel. We namen Ivarr overal mee naar toe, op vakantie van Denemarken tot Kroatië, onze honden gaan altijd mee. Autorijden vond je ook geen probleem, elke keer als we Ivarr uitlieten, stond hij achter de auto te kijken in de hoop dat we een ritje gingen maken. Ivarr zou met ons mee naar Zweden en Denemarken deze vakantie. Helaas heb je dat niet meer gehaald, door de spondylose kon je slecht opstaan en lopen. Toen moesten we een hele moeilijke beslissing maken om je te laten gaan. Lieve Ivarr, je was onze eerste Broholmer en je zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden. We zullen je ontzettend missen.

Dennis en Helen


 

28-01-2012

Op 27 januari 2012 is Gunnar overleden. Hij was de eerste Broholmer die naar Nederland kwam, ruim 11 jaar geleden. Zijn eigenaren hebben een mooi stukje geschreven over zijn leven:

Dag Koning,

Ruim elf jaar geleden kwam je in ons leven, zeven dagen oud was je toen we je voor de eerste keer zagen. Voor ons was je meteen een koning. We waren zo gelukkig dat we je mee mochten nemen naar Nederland. Je zou de eerste van jou ras zijn die hier kwam wonen.Vrouwtje ging met je op cursus en nooit hadden we kunnen vermoeden dat jij als Mastiff door zou dringen tot de GG. We waren zo trots. Toen je het diploma behaalde hebben we de vlag uit gehangen met je apporteerblok er aan.

Eenmaal helemaal volwassen, werd je zo een prachtige kerel dat ook de keurmeesters onder de indruk waren. Je won ook op de show vele prijzen. Je was een geweldige vader voor je vele puppen. Van Krakau tot Lelystad. In de tijd dat ze bij jou hebben gewoond hebben ze veel van hun vader geleerd. Vol vertrouwen lieten we je bij de jongste puppen. Je deed ze geen kwaad. Je leerde ze wijze lessen. Later heb je nog veel invloed gehad op je kleindochter die bij ons is komen wonen. Als we haar zien, zien we nog steeds zo veel van jou. Het lijkt alsof ze uit jou is gesneden. Net zo vrolijk, net zo gek, net zo eigenzinnig.

Nu is na al die jaren de tijd gekomen om afscheid te nemen. We kunnen met geen mogelijkheid onder woorden brengen hoe zwaar dit ons valt Je was bijzonder in de grootst mogelijke betekenis van dit woord. Je mag nu rusten, je bent nu bij Flinnie.  Wij blijven achter met pijn, verdriet, leegte en op den duur mooie herinneringen. Als ware Vikinggod, zal je nu van Asgård naar Valhalla reizen.  De walkuren zullen je begeleiden op je laatste reis. Voor ons zal je er altijd zijn, als een ster, als de wind, als de regen, als de strak blauwe lucht, als de zon op een zomerdag.

Tot dan  KONING. We will meet again.

 

23-01-2011 

Embla

Op 22 januari is Åsgardsbørn Embla op 5-jarige leeftijd helaas overleden. Ze is aangereden door een auto en heeft het niet overleefd.

 

27-07-2009 

Scar

Gamle Danere Bølvis, roepnaam Scar, geboren op 21 juli 2000.
Scar is overleden op 27 juli 2009.