DE BROHOLMER
Beschrijving van de Broholmer


De Broholmer is een grote maar toch atletisch uitziende Mastiff waarvan de reuen een schofthoogte hebben van ongeveer 75 cm en een gewicht van 55 tot zo'n 70 kg. De teven zijn zoals bij de meeste rassen iets kleiner, ongeveer 70 cm hoog en een gewicht van 45 tot 60 kg. De honden komen in 3 kleurslagen voor, rood, geel met zwart masker en zwart. De zwarte kleur is nog steeds erg zeldzaam. Op dit moment is er 1 zwarte reu in Nederland. De gemiddelde leeftijd waarop een Broholmer komt te overlijden is 10-11 jaar.  

 

                                                                                  

De Broholmer is vriendelijk voor mensen en andere dieren. De honden zijn echter wel waaks maar mogen hierbij niet agressief zijn. Ze zijn graag in de nabijheid van hun eigenaren, het zijn geen honden om een hele dag in een kennel te huisvesten. De reuen kunnen soms wat intolerant zijn naar andere volwassen reuen. Het is belangrijk om een Broholmer goed te socialiseren zodat het evenwichtige honden worden. De opvoeding kost niet heel veel moeite, het zijn echter geen honden die eindeloos een oefening willen herhalen.

Een Broholmer heeft een gemiddelde behoefte aan beweging. Een flinke wandeling in het bos staat ook hoog op het verlanglijstje van een Broholmer.

 

Terug